Wachtwoord vergeten?
Advertentie plaatsen

Tips voor veilig handelen op Caravandeal.nl

    Doe niets online wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!

1. Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

2. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Caravandeal.nl, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact.

3. Controleer de verkoper / verhuurder: In Google zijn gegevens, check fora zoals Opgeletopinternet.nl en check telefoon en bankrekeningnummer via het Meldpunt        Internetoplichting.

4. Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.

5. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik dus geen (anonieme) betaalmethoden.

Wat is oplichting volgens de wet?

Oplichting is strafbaar gesteld in artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht. Als het gaat om internetoplichting focust de politie op die gevallen waarbij een slachtoffer door misleiding bewogen is tot het afgeven van een goed of geld.

Het misleiden kan gebeuren doordat de partij met wie u zaken hebt gedaan, gebruik heeft gemaakt van een valse naam of een valse hoedanigheid (hij doet alsof hij een betrouwbare verkoper is, maar zijn contactgegevens kloppen niet), door listige kunstgrepen (een truc of een listige handeling) of door een samenweefsel van verdichtsels (opeenstapeling van leugens).

Wat verstaat de politie onder internetoplichting?

Internetoplichting is heel breed, maar gaat in elk geval over al die gevallen waarin gebruikers van een online handelsplaats advertenties plaatsen of een product te koop aanbieden, vervolgens geld ontvangen van een koper, maar daarna de producten niet leveren, nepproducten of kapotte producten leveren. Onder online handelsplaatsen verstaan we bijvoorbeeld Marktplaats, eBay en Speurders, maar advertenties kunnen ook op social media zoals Facebook of Instagram geplaatst worden. Internet oplichting richt zich ook op die gevallen waarin sprake is van een frauduleuze webwinkel, de zogenaamde nepshop.

Hoe doe ik aangifte van internetoplichting?

Als u van mening bent dat u slachtoffer bent geworden van internetoplichting, dan kunt u op meerdere manieren aangifte doen: via internet (www.politie.nl), telefonisch (via 0900-8844) of op een politiebureau.

We raden u aan om via internet aangifte te doen. Het neemt minder tijd in beslag en de aangiftes komen direct bij de juiste afdeling terecht. Er is in bij de politie namelijk één centraal punt ingericht waar aangiftes over internetoplichting worden beoordeeld en onderzoeken worden voorbereid. Als u aangifte wilt doen via internet moet u wel beschikken over DigiD.

Hoe vraag ik DigiD aan?

Hebt u nog geen DigiD? Vraag hem dan aan via www.digid.nl/aanvragen. Houd er rekening mee dat het vijf dagen duurt voordat u uw DigiD ontvangt.

Kan ik mijn aangifte volgen?

Als u aangifte hebt gedaan van internetoplichting kunt u inloggen op Mijn Politie. Daar kunt u de voortgang van uw aangifte volgen. Voor andere aangiftes volgt deze mogelijkheid later.

Caravandeal.nl is een platform

Caravandeal.nl functioneert als een laagdrempelig platform waar iedereen, naast het aanbieden van objecten, producten en of diensten, ongedwongen kan snuffelen tussen al het aanbod. Caravandeal.nl is echter NIET betrokken bij de eventuele daadwerkelijke transacties tussen kopers en verkopers. Om die reden kan Caravandeal.nl dan ook geen enkele controle uitoefenen op de kwaliteit, de veiligheid of de legaliteit van de geadverteerde objecten, de juistheid van de aanbiedingen, de bevoegdheid van adverteerders objecten te verkopen en de bevoegdheid van kopers objecten te kopen. Onze diensten zijn slechts het tot elkaar brengen op een digitale wijzen, van kopers en verkopers.

 

Veel succes op Caravandeal.nl


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?